datum: 03.01.2019

kategorija: obvestila

Dragi starši, podporniki!

Leto 2018 se izteka, res je, da v zadnjih mesecih nismo dovolj komunicirali z vami, za kar se opravičujemo, vendar delo z našimi mladimi nogometaši je zmeraj naša prva skrb! Trudili se bomo, da bi v novem letu vzpostavili še boljšo vez med vami in društvom vsekakor pa je glavni skupni cilj dobro in kvalitetno delo z našimi mladimi nogometaši, da bi še naprej tako dobro trenirali in predvsem uživali v nogometu.

V nadaljevanju vam pošiljamo kratko poročilo o delu v naših selekcijah. 

Društvo Mladi nogometaš Gorica že 5 let hodi po samostojni poti razvoja in napredka. Po znani zgodbi v letu 2014 smo se pravilno odločili – gremo ponovno na začetek. Z vztrajnim in strokovnim delom gradimo piramido selekcij v otroški nogometni šoli. V letu 2018 je pod okriljem naše nogometne šole vadilo še pet selekcij mladih nogometašev, starih od 9 let do 13 let. Poleg navedenih ekip, pa v nogometnih krožkih na OŠ Frana Erjavca, Milojke Štrukelj, Solkan, Šempeter, Deskle, Kanal vadijo še otroci stari od 6 let do 8 let. Zelo smo veseli, da postajamo vedno večja športna družina, saj v krožkih in selekcijah društva vadi že skoraj 200 mladih nogometašev!

Selekcija U9

Z ekipo najmlajših dečkov in dekleta samo začeli v začetku avgusta z vadbenim procesom. Vsi mladi nogometaši se pridno udeležujejo treningov.

Glede na to, da so začetniki in da se s tovrstnim načinom še niso srečali smo v začetku povezovali samo učenje nogometne igre in njenih posameznih elementov z igrami, katere so bile zanimive in povezane z nogometno igro. Mladi nogometaši so začeli osvajati osnove nogometne tehnike, koordinacije…. Ekipa je pokazala velik napredek v osnovni tehniki udarcev, preigravanju ter ostalih tehničnih elementih. Bravo fantje ter dekle!

Ekipa se udeležuje turnirjev v okviru MNZ Nova Gorica – na turnirjih smo dokazali, da smo konkurenčni ostalim ekipa. V sami igri je viden napredek tako ekipe kot posameznikov. Cilj spoznati otroke s samimi osnovami nogometa, smo uspešno osvojili. V nadaljevanju pa bomo skrbeli, da bodo mladi nogometaši z veseljem hodili na trening, se družili, uživali v nogometni igri ter napredovali tako ekipno kot posamezno.

Selekcija U10

S treningi smo začeli konec avgusta. V Novi Gorici smo opravili tri treninge, nato pa se odpravili na kamp v Planico, kjer smo imeli odlične pogoje za vadbo nogometa. Opravili smo pet treningov. Po povratku domov smo v nadaljevanju do konca novembra opravili 52 aktivnosti. Poudariti je potrebno, da naša ekipa nastopa v tekmovanju MNZ Nova Gorica U 11, kar pomeni, da so vsi igralci leto ali celo dve mlajši od konkurence. Veliko delamo na tehničnih elementih nogometne igre ter koordinaciji.

Splošno gledano je ekipa na tekmah konkurenčna, mladi nogometaši kažejo velik napredek tako ekipno kot posamezno. Fantje radi prihajajo na treninge, se družijo in uživajo v nogometni igri.

Selekcija U11

Sezono 2018/19 smo začeli avgusta. Odpotovali smo tudi na kamp v Planico. Poleg nogometnih treningov v Planici so se otroci družili, zabavali, spoznali planiški center skakalnic – skratka uživali. Planica je bila za vsakega posameznika lepa in poučna izkušnja. Po povratku smo nadaljevali po določenem programu dela. Na treningih dajemo veliki poudarek tehničnim elementom nogometne igre ter koordinaciji. Otroci na treningih zavzeto izpolnjujejo zahtevane naloge.

Na samih tekmah ekipa prikazuje zelo dobre predstave. Opaziti je hiter napredek tako ekipe kot posameznikov. Glede na prikazano naša ekipa sodi v vrh lige MNZ Nova Gorica U 11. Še posebej pa veseli, da fantje kažejo napredek ter velik talent. Vsi pričakujemo, da bodo ta talent s trdim delo samo nadgrajevali.

Selekcija U12

V jesenskem delu sezone smo uresničili vse načrtovane cilje. Začeli smo s turnirjem na Lokvah, kjer smo odigrali tekme proti ND Bilje in ND Gorica. Zasedli smo drugo mesto za ekipo ND Bilje. Konec avgusta je ekipa odpotovala na tridnevni kamp v Planico, kjer smo imeli odlične pogoje za vadbo. Opravili smo pet treningov s poudarkom na TE – TA elementih. Veliko so se fantje družili, se zabavali ter uživali v naravnih lepotah slovenskih gora.

Po povratku v Novo Gorico smo nadaljevali z vadbo v Športnem parku. Veliko smo delali na izboljšanju TE – TA elementov, koordinaciji ter razvoju motoričnih sposobnosti. Mladi nogometaši pridno prihajajo na treninge ter resno in zavzeto trenirajo. Povprečen obisk na treningih je 76%.

V ligi MNZ Nova Gorica U 13 smo v začetku imeli malo težav, zaradi prehoda na nov način igranja – 8 + 1. Tudi ta problem smo hitro odpravili. Ugotavljamo, da v ligi MNZ Nova Gorica po kakovosti sodimo v sam vrh.

Selekcija U13

S treningi smo začeli 17.08.2018. Po začetnih treningih v Novi Gorici smo odpotovali v Planico, kjer smo v odličnih pogojih opravili pet treningov. Poudarek je bil na tehnični izvedbi posameznih nogometnih elementov ter koordinaciji. V Planici se je z druženjem utrjeval tudi ekipni duh, pripadnost ter prijateljstvo med fanti.

V Novi Gorici smo nadaljevali s treningi 3x na teden in sicer ob torkih, sredah in petkih. Tekme smo igrali ob ponedeljkih - do sedaj je bilo odigranih 13 tekem. V jesenskem delu smo odigrali turnir v Mirnu in se uvrstili na 3. mesto. Selekcija U-13 je zelo talentirana. Med treningi poskušamo otrokom prenesti športni duh. Mladi nogometaši se radi udeležujejo treningov in tekem, kar nas zelo veseli.

Cilji za nadaljnje delo: Na treningih bo poudarek na  izboljševanju tehničnih elementov nogometne igre, dvigu motoričnih sposobnosti, vzgoji mladih nogometašev, krepitvi moštvenega duha, pripadnosti in utrjevanju prijateljstva. Seveda moramo omeniti tudi vlogo staršev.

 

Posebna zhavala gre vam - staršem, ki podpirate svoje otroke, vlagate veliko časa ter pomagate društvu pri organizaciji prevozov in različnih aktivnost.


V društvu razmišljamo tudi kako naprej v sezoni 2019/20. Smo pred pomembno odločitvijo. V naslednji sezoni bomo imeli že šest selekcij v naši nogometni šoli – praktično vse ekipe razen kadetov in mladincev. Najstarejša selekcija bo U14, ki bo tekmovala v ligi MNZ Nova Gorica U 15. Želimo si, da bi bila naša ekipa konkurenčna in bi se borila za uvrstitev v 1. Slovensko ligo – zahod U15. Iščemo rešitve znotraj društva ali v povezovanju s klubi iz okolice, ki bi omogočile uresničitev naših ciljev. Zavedamo se odgovornosti do naših mladih nogometašev ter njihovih staršev. Verjamemo, da bomo skupno sprejeli najboljše odločitve o katerih boste vsekakor obveščeni takoj, ko bodo znane. 

Želimo vam srečno, zdravo in uspešno 2019!

srecno_2019

 

 

 

Društvo Mladi nogometaš Gorica

predsednik Egon Jelen


nazaj